over geoffrey van melick


oxalis2

1, 2 of 3 Michelinsterren, Gault Millau vermelding of een Bib Gourmand.
Ik heb ervaring in alle type keukens. Van haute cuisine tot basis kooktechnieken:
ik beheers de fijne kneepjes van het koksvak, hieronder referenties van collega’s en leermeesters uit het vak en mijn CV.

Referenties

JONNY LAKE

Head Chef*** – The Fat Duck

 

Geoffrey has endless curiosity which constantly drives his work.
He is creative and extremely passionate and I am excited to see what he does next.

johnnylake

MICHEL VAN DER KROFT

Chef Kok** Restaurant ‘t Nonnetje – Chef van het jaar GaultMillau 2016

 

Geoffrey van Melick is een ambitieuze vent met een warm kloppend hart voor het koksvak.
Koken is zijn lust en zijn leven. Hij staat er mee op en gaat er mee naar bed. In zijn hoofd is hij continu bezig met nadenken over ingrediënten, smaak én hoe hij die twee vertaalt naar mooie gerechten. Tel daar enthousiasme en talent bij op en je hebt de ideale mix te pakken om een hele goede chef te zijn. Dát is Geoffrey zijn droom en doelstelling. Ik twijfel er niet aan dat hij dit zal realiseren.

Ik wens hem heel veel succes en plezier tijdens het maken van die reis en ben dankbaar voor de tijd dat ik met hem heb mogen werken.

michelvanderkroft

Robin Wu

Patron, Maitre en sommelier van Petit Nord, Madame Cheung en restaurant Soya te Hoorn

 

In januari 2016 heeft Geoffrey van Melick 3 weken lang als chef een Pop-up restaurant gedraaid bij Madame Cheung. Wat een ongelofelijke passie, talent, gedrevenheid en vakmanschap. Een zeer prettig persoon om mee samen te werken. Ik zie een mooie toekomst voor Geoffrey!

robinwu

Richard Ekkebus

Richard Ekkebus , culinary Director Amber at The Landmark Mandarin Oriental in Hong Kong

 

Geoffrey is na zijn opleiding aan de Cas Spijkers Academie naar Hongkong gekomen om bij ons in de Amber keuken stage te lopen, hij heeft in alle parties mogen meekijken.  

richardekkebus

Jean Paul Bunschoten

Initiatiefnemer van de Cas Spijkers Academie te Boxmeer/ Docent aan het ROC van Nijmegen

 

Geoffrey heb ik mogen aannemen op de Cas Spijkers Academie, toen we aan het begin stonden van de CSA. Als jonge hond kwam Geoffrey binnen met een enorme leergierigheid. Ik heb hem drie jaar mogen begeleiden. Geoffrey was/is enorm betrokken bij de Academie. Ik hoefde hem nooit te pushen, maar moest hem eerder afremmen. Zijn loopbaan in binnen en buitenland heeft bij mij een grote indruk achtergelaten, Dankjewel Geoffrey, dat ik je heb mogen leren kennen.

jeanpaulbunschoten

CV

Oxalis Culinaire Dienstverlening by Geoffrey van Melick
September 2015 – Heden
Begonnen met Oxalis Dienstverlening: Freelance Chef | Catering | Privé Chef.

Sous Chef – Restaurant ‘t Nonnetje** – Harderwijk
Maart 2013 – Oktober 2015 (2,5 Jaar)
Werkzaam bij ‘t Nonnetje toen de tweede Michelinster werd uitgereikt.

Chef de Partie –  Restaurant The Fat Duck*** – Bray (UK)
Februari 2011 – February 2013 (2 jaar)
Koken op hoog internationaal niveau: een moderne kookstijl en altijd op zoek naar perfectie.

Chef de Partie – Restaurant Apicius* – Bakkum
September 2009 – April 2011 (1 jaar en 8 maanden)
Begonnen als student, maar na twee maanden deed ik entremetier.

Trainee – Restaurant Amber** at the Landmark Oriental Hotel – Hong Kong
September 2009 – Oktober 2009 (2 maanden)

Entremetier – Restaurant ‘t Nonnetje** – Harderwijk
Septebmer 2006 – Augustus 2008 (2 jaar)
Werken met veel passie, begonnen in de koude keuken en na een jaar entremetier.

Trainee – Restaurant Arzak*** – San Sebastian (ESP)
Juli 2007 – Augustus 2007 (2 maanden)
Mijn vakantie in San Sebastian opgeofferd om mezelf te verdiepen in de Spaanse kooktechnieken.

Restaurant La Source – Hostellerie La Butte Aux Bois – Lanaken, België
September 2005 – Augustus 2006 (1 jaar)
Als schooljongen begonnen bij La Source. Ik heb in elke sectie van de keuken gewerkt, eerst onder de vleugel, maar al snel onafhankelijk. Hier heb ik niet alleen de basis van het koken geleerd, maar ik heb ook de Belgische cultuur en de Franse taal leren kennen.